04 листопада 2021 р. 12:42

Зловмисники на Одещині готувалися переправляти за кордон осіб із санкційного списку РНБО

Зловмисники на Одещині готувалися переправляти за кордон осіб із санкційного списку РНБО

Канал незаконного перетину державного кордону України із використанням підроблених паспортних документів припинили 3 листопада співробітники Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України.

Про це повідомили у прессцентрі служби.

Цього разу вказаним каналом мав намір скористатися громадянин Республіки Молдова для легалізації підроблених паспортних документів громадян зазначеної держави. З метою реалізації своїх злочинних намірів вказана особа намагалася підкупити військовослужбовця Держприкордонслужби України, однак була затримана на гарячому.

Як з’ясувалося, вказані документи мали використовуватися потенційними нелегальними мігрантами (вихідцями з Туреччини та Афганістану) для незаконного потрапляння до країн ЄС. Також встановлено, що з використанням таких документів на змінені установчі дані планували скористатися особи із санкційного списку для термінового незаконного перетинання державного кордону України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 жовтня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

30 липня РНБО під час засідання розширила список санкцій проти контрабандистів - до нього увійшли ще три особи.

До того президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Служби безпеки України і ввів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб строком на три роки.

Як зазначили в Офісі президента, йдеться про 95 компаній та 13 громадян, серед яких шестеро пов'язані з Одесою.

Троє з "топ-десятки українських контрабандистів", щодо яких Рада національної безпеки і оборони (РНБО) раніше ввела персональні санкції, позбавлені українського громадянства, стосовно них готується процедура депортації з України.

Поділитися