19 липня 2021 р. 14:09

Жителі Києва й Одеси підозрюються у нападі на заступника Голови АРМА

Жителі Києва й Одеси підозрюються у нападі на заступника Голови АРМА

Служба безпеки України викрила осіб, відповідальних за нанесення тяжких тілесних ушкоджень заступнику Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Володимиру Павленку, повідомив офіційний сайт СБУ.

До нападу причетні троє осіб. Двоє із них – вихідці із кримінальних кіл, вважають у Службі безпеки.

Слідчі з'ясували, що замовники вимагали у виконавців налякати Павленка саме через нанесення тілесних ушкоджень. Виконавці спочатку мали побити і відрізати посадовцю вухо чи палець. Згодом замовники злочину наказали "всадити 2 кулі у руку і ногу".

Підозрювані отримали попередню оплату за вчинення злочину - 10 тисяч доларів США. Крім того, затримані замовники передали їм детальну інформацію про особу потерпілого.

У ході імітування обстановки злочину була підтверджена версія слідства: виконавець дістав зброю та здійснив імітацію пострілів у потерпілого. Нагадаємо, що 2 червня цього року невстановлені на той час особи напали на заступника Голови АРМА Володимира Павленка та здійснили кілька пострілів з вогнепальної зброї.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання фактичних виконавців і замовників на території Києва та Одеси.

Трьом фігурантам провадження оголошено підозри за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи із викриття зловмисників проводили Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та Печерське Управління Нацполіції за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва.

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання американської інвестиційної компанії Allrise Capital Inc. про скасування накладення арешту на нежитлові будівлі одеського стадіону «Чорноморець» і повернув об'єкт з управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) власнику.

Колишнього голову Одеської обладміністрації викликають на допит в СБУ через «Харківські угоди».

Громадянин України пропонував хабар співробітникам Служби безпеки України за допомогу в отриманні українського громадянства іноземцями. 

Мерія знайшла компроміс з військовими щодо території житлового комплексу, де СБУ заарештувала техніку

Ренійська міська рада виділила гроші для СБУ та поліції в Ізмаїлі.

Поділитися