28 травня 2021 р. 22:09

Засідання по справі Стерненка відклали до 4 червня

Засідання по справі Стерненка відклали до 4 червня

В стінах Одеського апеляційного суду 28 травня відбулося чергове засідання щодо скарги адвокатів Сергія Стерненка та Руслана Демчука.

Захисна сторона Сергія Стерненка на початку засідання заявила про відвід судді Сергія Кічмаренка, голови Приморського суду Одеси, повідомляє Новини. Live

Вони казали, що він, як і прокуратура, ставляться упереджено до засуджених. Справа Стерненка викликала хвилю протестів по всій Україні та набула резонансу навіть поза межами держави. Адвокат Андрій Писаренко зауважив, що з метою уникнення будь-яких сумнівів щодо неупередженості судді захисна сторона попросила:

  • передати заяву про відвід головуючого до Апарату суду для її автоматизованого розподілу;
  • задовільнити заяву про відвід судді Сергія Кічмаренка.

Прокурори заперечили, що відвід не є обґрунтованим. Тоді оголосили недовготривалу перерву, після якої повинні були допитувати свідків, про що початку засідання йшлося. Втім, прокурори одразу після неї дістали речові докази - ніж та годинник. Захисна сторона почала заперечувати такі дії, оскільки порядок денний щодо проведення суду затвердили ще 19 березня. 

Згодом у стінах суду розпочалася словесна перепалка. Суддя казав, що таких даних у відкритому судовому журналі немає, але адвокати стояли на своєму. 

Після цього було вирішено перенести засідання на 4 червня на 12:30. Оскільки одного дня не вистачить, аби розглянути всі деталі справи, то було прийнято рішення призначити його й на інші дні. Так, анонсували, що ще два засіданні відбудуться 18 червня на 12:30 та 2 липня на 12:00. 

Нагадаємо, голова Приморського райсуду Одеси поскаржився на обстріл його кабінету. 

Колегія суддів Одеського апеляційного суду, що розглядає скарги екскерівника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка та Руслана Демчука на вирок Приморського райсуду міста, оголосить рішення 31 травня

Судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання.

Поділитися