05 жовтня 2021 р. 21:14

З обвинуваченого в намаганні купити посаду директора ОПЗ стягнули 4 мільйони

З обвинуваченого в намаганні купити посаду директора ОПЗ стягнули 4 мільйони

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та застосувала до обвинуваченому у спробі надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки останній не з’являється у судові засідання.

Про це повідомили у пресслужбі ВАКС.

Суд також задовольнив клопотання прокурора про звернення у дохід держави 4 мільйонів 204 тисяч гривень, внесені раніше заставодавцем у якості застави за цього обвинуваченого.

Після затримання обвинуваченого, і не пізніше, ніж за 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, суд постановив розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, вказана особа, разом із двома іншими особами, пропонували 5 мільйонів доларів США голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі.

Вказаних осіб співробітники правоохоронних органів затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч доларів США. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

У жовтні 2020 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила запобіжні заходи обвинуваченим у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна.

Поділитися