23 березня 2021 р. 11:23

Військових з Подільська оштрафували за недбалість щодо санітарного стану кімнати для затриманих

Військових з Подільська оштрафували за недбалість щодо санітарного стану кімнати для затриманих

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення стосовно начальника медичної служби Подільського гарнізону за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Встановлено, що вказаний посадовець, недбало ставлячись до військової служби та своїх безпосередніх обов’язків, упродовж 2019–2021 рр. не забезпечив щомісячні перевірки санітарного стану приміщення кімнати тимчасово затриманих відділення Військової служби правопорядку у м. Подільську, внаслідок чого своєчасно не було виявлено порушення санітарно-епідеміологічного законодавства.

Крім того, військові прокурори склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення стосовно начальника відділення Військової служби правопорядку у місті Подільську за фактом недбалого ставлення до військової служби.

З'ясовано, що вказаний підполковник, під час перевірки події, яка сталася на території військової частини у січні 2021 року, не виявив вчинення кримінального правопорушення, через що потерпілому солдату не було надано першу медичну допомогу та несвоєчасно доставлено до медичного закладу.

Рішенням Подільського міськрайонного суду Одеської області у березні 2021 року начальника медичної служби Подільського гарнізону та начальника відділення Військової служби правопорядку у м. Подільську визнано винними у вказаних правопорушеннях та притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу в сумі 2 тисяч 465 гривень. 

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України до одного з комерційних підприємств Одеської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, розміщеної в межах військового містечка на території Красненської сільської ради Тарутинського району Одеської області.

У грудні минулого року Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців ‒ начальника речової та продовольчої служби тилу військової частини і колишнього начальника речового складу військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одного з інспекторів відділу режиму і охорони державної установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор», обвинуваченого у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні з метою збуту наркотичного засобу.

Поділитися