22 квітня 2021 р. 14:30

В Одесі вдруге за два дні погрожували муляжами гранати

В Одесі вдруге за два дні погрожували муляжами гранати

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом виявлення боєприпасу на території котеджного містечка в Київському районі Одеси. 

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, інцидент стався 21 квітня.

Чоловік, особа якого наразі встановлюється, через паркан перекинув на подвір'я житлового комплексу рюкзак з бойовим спорядженим корпусом гранати Ф-1 з вибуховою речовиною і ударним механізмом уніфікованим запалом ручної гранати без детонатора та муляжем саморобного вибухового пристрою. 

Спеціалісти-вибухотехніки, які працювали на місці події, усі предмети вилучили та направили на експертизу.

Це вже другий випадок використання такого пристрою в Одесі. Так, 20 квітня в поліцію повідомили про підозрілий предмет біля будівлі на Французькому бульварі. В ході перевірки об’єкта поліцейські виявили муляж саморобного вибухового пристрою та бойову гранату Ф-1. 

В обох випадках відомості за вказаним фактом слідчі територіального підрозділу поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, телефонне повідомлення про те, що на придомовій території будинку на вулиці Дачній в Київському районі Одеси виявлені уламки вибухового пристрою та квадрокоптера, надійшло до поліції близько першої години дня 11 березня.

В серпні 2020 року співробітники Служби судової охорони виявили у відвідувача Одеського апеляційного суду муляж бойової гранати

Також в серпні того року двоє невідомих атакували колишнього депутата Кілійської районного ради, а зараз громадського діяча Анатолія Коломійця неподалік від спортивного комплексу «Краян» в Одесі. Нападники кинули в бік автомобіля Анатолія Коломійця дві гранати, а він у відповідь почав стріляти в них.

У червні у селі Дачне вибухнула граната. Внаслідок вибуху постраждали п'ятеро людей. Троє жителів села Дачне віком від 23 до 29 років принесли додому до одного з них кілька знайдених у місцевому кар’єрі гранат РГД-5 і почали розбирати.

Мешканець селища Таїрове Овідіопольського району Одеської області вночі 7 червня 2020 року, повідомив у поліцію про те, що на його подвір'ї вибухнув невідомий предмет. За попередніми висновками фахівців, вибухнула граната РГД-5, її рештки поліцейські направили на експертне дослідження. 

Поділитися