19 березня 2021 р. 09:40

В Одесі помічник нардепа та співробітники охоронної компанії побили ветерана АТО через парковку

В Одесі помічник нардепа та співробітники охоронної компанії побили ветерана АТО через парковку

Помічник народного депутата Анатолія Урбанського виявився одним з учасників скандалу з побиттям ветерана антитерористичної операції Євгена Кучинського в Одесі співробітниками охоронної фірми "Титан Сек'юріті".

Про це повідомив сам народний депутат на своїй сторінці у Facebook. 

"Дуже неприємна історія сталася з моїм помічником в Одесі. На парковці одного з охоронних агентств сталася бійка за участю мого помічника на громадських засадах. Другим учасником бійки виявився ветеран АТО. Я не знаю, що там сталося і чому все переросло в бійку. У будь-якому випадку, подібні з'ясування відносин вважаю абсолютно неприйнятними! Усвідомлюю всю складність ситуації і гарантую, що його статус не стане індульгенцією, в разі якщо винним виявиться мій помічник. Я нікого покривати не стану! Нехай правоохоронні органи розбираються в події, а суд - визначає міру покарання для винуватця. Ніякого політичного втручання тут немає і бути не може", - зазначив нардеп. 

Між тим, близько 150 одеситів, ветеранів та віськовослужбовців 28 ОМБР, де служив постраждалий, пікетували офіс компанії, вимагаючи зустрічі як із її керівником Нареком Кіракосяном, так і з його заступником та братом Ованесом. Саме Ованес Кіракосян був одним з тих, хто бив Євгена Кучинського та саме він і є помічником Анатолія Урбанського. 

Поки мітингуючі знаходилися біля офісу, хтось пошкодив службові автівки компанії. 

Євген Кучинський - майор запасу, воював на сході України в рядах 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу, є одним із засновників громадської організації «Асоціація учасників антитерористичної операції Одещини».

ВІДЕО: Дем'ян Ганул, "Думська".

В поліції спочатку відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.  Але потім перекваліфікували на ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. 

Кримінальний кодекс передбачає, що умисне легке тілесне ушкодження карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

А от хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Втім, поліція розглядає інцидент як конфлікт двох осіб. 

"Інцидент стався вчора на парковці біля багатоповерхівки на вулиці Генерала Бочарова, коли 36-річний потерпілий припаркувався на місці, на яке також претендував 35-річний правопорушник. Між водіями виник конфлікт, в ході якого молодший з чоловіків вдарив старшого в обличчя", - йдеться в повідомлені поліції. 

Між тим, як повідомила журналістам дружина постраждалого, нападників було п'ятеро.

"З нами зв'язалася дружина постраждалого Лариса, яка розповіла, що її чоловік не є кур'єром, а працює в компанії DHL і приїхав на селище Котовського по роботі. Припаркував машину, зайшов в офіс. Коли повернувся, колеса службового автомобіля були порізані, а самого його чекали п'ятеро молодиків у чорному. Вони заявили Кучинському, що він припаркувався в недозволеному місці - на території їх охоронної фірми «Титан Сек'юріті». Лариса каже, що люди в чорному були озброєні. Євген тільки встиг витягти балончик з перцевим газом, щоб захиститися від нападників, але застосувати його не зміг. Дружина також розповіла, що у нього перелом носа, закрита черепно-мозкова травма, забита грудна клітка. Він не може нормально відкрити рот - пошкоджена щелепа", - повідомляє видання "Думська".

Проте, керівник фірми журналістам видання заявив, що бійка відбувалася між двома чоловіками, а інщі п'ятеро співробітників лише намагалися припинити її.  

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру старшому інспектору одного із відділів поліції Одеси та цивільній особі, які вдвох побили таксиста за те, що той відмовився перевозити малолітню дитину без спеціального крісла.

Приморський районний суд Одеси засудив антимайданівця Євгена Цапліна, який в 2014 році намагався вбити активіста Андрія Юсова, що очолював тоді Одеський осередок партії «УДАР Віталія Кличка».  Суд засудив Євгена Цапліна до 12 років в'язниці, проте, за «законом Савченко» його звільнять із слідчого ізолятора. 

В грудні слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно військовослужбовця строкової військової служби однієї з військових частин Одеської області, що у побитті солдата, яке спричинило тяжкі наслідки.

Поділитися