22 вересня 2021 р. 18:16

У загибелі робітника на будівництві три роки тому визнали винним водія крану

У загибелі робітника на будівництві три роки тому визнали винним водія крану

Приморський райсуд Одеси визнав винним у загибелі працівника на будівництві біля пляжу "Ланжерон" у січні 2019 року водія крану. 

Як зазначається у вироку суду, саме він залишив техніку на м'якому ґрунті, внаслідок чого вона перекинулася та придавила людину. 

Водій крану визнав свою провину, тож судді призначили йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, що пов`язані з контролем за дотриманням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме машиністом автокрану, строком на три роки.

Втім його одразу ж звільнили від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням тривалістю два роки.

Як зазначає "Суспільне", за версією слідства, на автокрані того дня працював Дем'ян Будков, який "не мав достатніх знань та посвідчення на право виконання подібних робіт". Чоловік встановив автокран на м'якому ґрунті й намагався перемістити будівельний вагончик. Роботи тривали біля 4-метрового котловану. Кран почав завалюватися на лівий бік, внаслідок чого металева стріла придавила 32-річного Владислава Павлюка. Від отриманих травм він загинув на місці.

Зазначимо, що тоді також підозрювали лікарів "швидкої допомоги" в ненаданні допомоги потерпілому на будівництві біля дельфінарію в Одесі. 

Суд заарештував кран і ділянку землі на будівництві біля дельфінарію «Немо», де загинув робітник. 

Правоохоронці Одеси того ж року відкрили низку кримінальних проваджень за фактами вчинення злочинів 12 січня на будмайданчику пляжу «Ланжерон».

Поділитися