26 липня 2021 р. 10:15

У І півріччі українці найчастіше їздили у Польщу, Туреччину та Єгипет

У І півріччі українці найчастіше їздили у Польщу, Туреччину та Єгипет

Збільшується як кількість українців, що прямують за кордон, так і обсяг прибуття в Україну іноземців, повідомили у Державній прикордонній службі України. 

Щодо виїзду з нашої держави, лідером серед українців залишається Польща  – за перше півріччя до сусідньої країни їздили понад 1,9 млн громадян. До речі, під час минулорічного українсько-польського форуму в Одесі за участі президентів було наголошено на необхідності розвитку прикордонної інфраструктури.

Другу позицію зі зростанням більш ніж у шість разів (порівняно з І півріччям 2020-го) посіла Туреччина  – 774,5 тис. наших співгромадян побували у цій країні

Третє місце із подвійним приростом та загальною кількістю у понад 705 тис. поїздок громадян України посів Єгипет. 

 

За звітний період Україну найчастіше відвідували громадяни Молдови - 368,4 тис. осіб. Далі йдуть Росія (198,3 тис.) і Румунія (109,4 тис.)
Прикордонники підрахували динаміку в'їзду іноземних громадня. Найбільший приріст продемонструвала Турецька Республіка  (+29% до І півріччя минулого року). На 6 % зросла кількість громадян Німеччини. Незначним в абсолютній кількості, однак дуже показовим у порівнянні є зростання у півтора рази кількості громадян США , які прибували в Україну у першому півріччі 2021-го.

Нагадаємо, 12 моряків не пропустили в Україну через паспорти Російської Федерації, що були видані окупаційною владою Кримського півострова.

Літва, Латвія та Естонія дозволили громадянам України в'їзд на свою територію, таким чином виконавши рекомендації Ради Європейського Союзу. Про це у мережі Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

В пункті пропуску «Кучурган», що на Одещині, громадянин Російської Федерації намагався дати хабаря за безперешкодний перетин державного кордону України.

Протягом доби 17 липня у морських портах Одеси та Чорноморська прикордонники виявили заборонені знахідки в автомобілях.

Під час прикордонного контролю пасажирів рейсу «Одеса — Єреван» прикордонники затримали 47-річного громадянина Вірменії

На Одещині затримали трьох громадян Російської Федерації, що намагалися пробратися в Україну. 

Прикордонники не пропустили в Україну російську акторку озвучування та дубляжу.

Поділитися