16 листопада 2021 р. 17:54

Суд Одеси дозволив експертам з Харкова дослідити місце пожежі в дитячому таборі «Вікторія»

Суд Одеси дозволив експертам з Харкова дослідити місце пожежі в дитячому таборі «Вікторія»

Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокурора Одеської обласної прокуратури та залучив експертів Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. М.С. Бокаріуса до проведення огляду Комунального позашкільного навчального закладу "Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс "Вікторія"".

Як свідчить постанова суду, експерти мають відібрати зразки у вигляді зпилів або щіпок з дерев`яних конструкцій стін, стелі та оздоблення кімнат дерев`яних корпусів та захисного засобу, що використовувався для просочення вказаних дерев`яних конструкцій.

Про залучення експертів клопотали й представники інституту. 

Зазначимо з трагічної пожежі в таборі, жертвами якої стали три дівчинки, минуло понад чотири роки.

У жовтні цього року чергове засідання у справі ексочільника ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака не відбулося через те, що в Малиновський районний суд ніхто з учасників процесу не з'явився.

У суді перебуває кримінальне провадження за фактом обставин, які встановлені досудовим слідством. Йдеться про систематичне неналежне виконання обвинуваченим своїх службових обов’язків, що призвело до пожеж:

  • на території комунального позашкільного навчального закладу «Одеський міський дитячий оздоровчо-спортивний комплекс «Вікторія»;
  • на території комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр психічного здоров’я»;
  • у приміщенні готелю «Токіо Стар»;
  • у приміщенні ДВНЗ «Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу».
Поділитися