24 червня 2021 р. 09:53

Суд дозволив спеціальне розслідування щодо одеситки, яка добровільно поїхала піарити «ДНР»

Суд дозволив спеціальне розслідування щодо одеситки, яка добровільно поїхала піарити «ДНР»

Приморський районний суд задовольнив клопотання слідчого Служби безпеки України про здійснення спеціального досудового розслідування щодо уродженки Чорноморська, яка в травні-червні 2014 року добровільно вступила до лав терористичної організації «ДНР».

Як йдеться в ухвалі суду, мешканка Одеси, будучи активною учасницею масових акцій на Куліковому полі біля будинку Профспілок у м. Одесі та прибічницею суспільного руху "Антимайдан", після трагічних подій 2 травня 2014 року в будинку Профспілок, в середині червня 2014 року, точна дата слідством не встановлена, знаходячись на Куліковому полі в місті Одесі, вступила з невстановленими особами у змову, направлену на участь у діяльності терористичної організації «ДНР», з метою здійснення сприяння діяльності вказаної терористичної організації.

Так, реалізуючи змову з невстановленими особами щодо сприяння діяльності терористичної організації «ДНР», вона 29 серпня 2014 року через рухомий пункт пропуску «Чаплинка» виїхала на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України Автономну Республіку Крим, звідки транзитом через територію Російської Федерації виїхала на територію Донбасу у м. Донецьк.

В подальшому, реалізуючи мету у сприянні терористичної організації «ДНР», влаштувалась працювати в так зване «Міністерство культури терористичної організації ДНР», яке було створене на підставі постанови так званої ради міністрів «ДНР».

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси дозволив Службі безпеки України здійснення спеціального досудового розслідування щодо засновника та голови політичної партії «Родина» Ігоря Маркова, який переховується в Російській Федерації.

Тактико-спеціальні навчання на об’єктах потенційних терористичних посягань відбулись в Одеській області в травні.

Поділитися