02 грудня 2021 р. 19:14

Стерненко виграв суд проти СБУ

Стерненко виграв суд проти СБУ

Київський апеляційний суд визнав, що поширена Службою безпеки України інформація про скоєння активістом Сергієм Стерненком "вбивства" не є існуючими та доведеними фактами.

Про це повідомив адвокат активіста В'ячеслав Якубенко, зазначивши, що йдеться про "Офіційне повідомлення СБУ щодо справи Сергія Стерненка", оприлюднене СБУ 11 червня 2020 року на офіційному сайті.

"На своєму сайті в кольорових графіках розписано всі деталі так званого "третього замаху" на Сергія Стерненка, коли він смертельно поранив одного з нападників Івана Кузнецова. При цьому СБУ однозначно відмітала будь-яку можливість версії про самооборону", - зазначає адвокат.

16 вересня 2021 року Шевченківський районний суд міста Києва відхилив позовну заяву активіста до СБУ, оцінивши поширені відомості як оціночні судження, що мають "характер суб’єктивного припущення".

30 листопада Київський апеляційний суд постановив, що інформація, поширена СБУ, є лише версією слідства, а не існуючими та доведеними фактами. Постанова апеляційної інстанції набула законної сили, а "офіційне повідомлення" повинне бути видалено до 8 грудня цього року.

Раніше Приморський районний суд Одеси продовжив розгляд справи про напад на Сергія Стерненка, де його підозрюють в умисному вбивстві одного з нападників, Івана Кузнєцова. На одеського активіста напали 24 травня 2018 року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а Сергій Стерненко потрапив до лікарні. 

У березні Приморський районний суд продовжив розгляд справи активіста Сергія Стерненка. 

Нагадаємо також, що судді Приморського районного суду Одеси, де розглядають справу про третій напад на Сергія Стерненка, дали дозвіл на затримання ексочільника одеського осередку "Правого сектору" для приводу на засідання. 

Суддя Суворовського районного суду Одеси Інна Сувертак заявила, що відповідач по справі намагається залякати її.

Поділитися