29 березня 2021 р. 16:26

Справу посадовців Міноборони про привласнення 11 мільйонів скерували до суду

Справу посадовців Міноборони про привласнення 11 мільйонів скерували до суду

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох військових службових осіб Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління, двох директорів підприємств-підрядників та інженера технічного нагляду, підозрюваних у службовому підробленні та привласненні понад 11 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідством з’ясовано, що діючи у складі організованої злочинної групи, посадовці Управління, що виступало замовником будівельних робіт, та представники приватних підприємств-підрядників організували незаконну схему з привласнення бюджетних коштів, що виділялись на проведення підрядних будівельних робіт.

Так, службові особи Міноборони підписували акти виконаних робіт та перераховували бюджетні кошти на підконтрольну комерційну структуру за фактично невиконані роботи із будівництва казарм поліпшеного планування у військовому містечку смт Чорноморське.

В свою чергу, інженер, будучи відповідальною особою за здійснення технагляду під час виконання робіт на зазначених об’єктах будівництва, не здійснив належний контроль відповідності обсягів, якості і вартості виконаних будівельно-монтажних робіт технічним умовам і стандартам, не перевірив відповідність фактичних витрат підрядної організації актам виконаних робіт та підписав одержані акти, які завірив відбитками власної печатки.

Також слідчі Національної поліції  повідомили про підозру директору підрядного підприємства, який заволодів бюджетними коштами у розмірі 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

Нагадаємо також, що Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління повідомило про два тендери для вибору підрядників для будівництва казарм у військовому містечку № Ч-1, смт. Чорноморське. 

Поділитися