06 серпня 2021 р. 19:12

Слідчі Нацполіції розслідували майже три тисячі кримінальних проваджень за фактами корупції

Слідчі Нацполіції розслідували майже три тисячі кримінальних проваджень за фактами корупції

Голова Національної поліції Ігор Кліменко повідомив 6 серпня, під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо протидії корупції, що за пів року слідчі Нацполіції розслідували майже три тисячі кримінальних проваджень за фактами корупції.

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції, водночас Ігор Клименко акцентував на проблемних питаннях під час розслідування корупційних правопорушень та запропонував створити спільну робочу групу для їхнього обговорення та ініціювання внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Наразі до суду з обвинувальними актами вже скеровано 1 643 кримінальних проваджень. 1 882 особам винесено обвинувальні акти.

Ігор Клименко додав, що найбільше корупційних правопорушень вчинено у бюджетній сфері – 412, у сфері земельних відносин – 78, у сфері охорони здоров’я – 66 та у фінансово-кредитній сфері – 47. 

 

«У першому півріччі слідчі поліції спрямували до суду 308  відповідних кримінальних правопорушень, за якими обвинувачуються 353 особи.  Ще 179 кримінальних проваджень, які розслідуються іншими правоохоронними органами, супроводжуються оперативними підрозділами Нацполіції. Загальна сума неправомірної вигоди, яку намагалися отримати зловмисники, складає понад 242 мільйони гривень». 

Нагадаємо, невідомий чоловік напередодні засідання Кабінету Міністрів України увійшов у будівлю з гранатою та погрожував підірвати її. 

В липні у відділенні пошти на Миколаївській дорозі стався вибух саморобного пристрою в комірці для зберігання посилок.

До правоохоронців надійшло анонімне повідомлення про загрозу вибуху у будівлі Одеської міської ради на Думській площі. 

Раніше в будинку на вулиці Кінній знайшли гранату РГД-5, прикріплену до газової труби.

Приморський районний суд Одеси засудив на два роки позбавлення волі чоловіка, який 28 лютого 2020 року, перебуваючи під конвоєм, зумів пронести в залу засідань суду муляж гранати, та погрожував підірвати присутніх та себе.

Поділитися