22 січня 2021 р. 14:19

Прокуратура оскаржує вирок вбивці 11-річної дівчинки з Іванівки

Прокуратура оскаржує вирок вбивці 11-річної дівчинки з Іванівки

Ювенальні прокурори прокуратури Одещини звернулися до суду з апеляційною скаргою на вирок Роздільнянського районного суду щодо вбивці 11-річної мешканки Іванівки Дар'ї Лук'яненко - Миколи Тарасова.

Як зазначили в прокуратурі, в апеляції наполягають на довічному ув'язненні.

Справа в тому, що 20 січня Роздільнянський районний суд визнав Миколу Тарасова винним та засудив його до 15 років ув'язнення. Крім того, він повинен буде виплатити родині вбитої 800 тисяч гривень в якості компенсації моральної та матеріальної шкоди. 

Напочатку засідання Микола Тарасов намагався завдати собі тілесних ушкоджень та почав різати собі шию. Йому надали допомогу та повернули до зали суду. 

Вбивство він пояснив жагою помсти своєму батькові. Ніби той колись був засуджений за зґвалтування. Помститися батькові син вирішив через те, що раніше той його побив та принизив на ринку, де в родини бізнес. 

Нагадаємо, Дарина Лук'яненко зникла вдень 13 червня 2019 року у смт Іванівка.

19 червня її знайшли мертвою на території одного з домоволодінь того ж селища.

Микола Тарасов намагаючись уникнути підозри, разом з односельцями і волонтерами брав участь у пошуках дівчинки. Втім, його затримали і повідомили про підозру.

21 червня дівчинку поховали, в Одеській області був оголошений траур.

У березні 2020 року Роздільнянський районний суд зобов'язав територіальне відділення ГБР в Миколаєві перевірити дії поліцейських, які заарештували можливого вбивцю дівчинки - Миколи Тарасова. Він їх звинувачує в тиску і погрозах.

Пізніше адвокат обвинуваченого відмовився від нього.

У грудні минулого року, Микола Тарасов заявив, що не скоював цього злочину, а зізнатися в ньому його побиттям змусили поліцейські.

У липні 2020 року колегія суддів Роздільнянського районного суду Одеської області у закритому судовому засіданні закінчила дослідження письмових доказів по справі, що були представлені стороною обвинувачення, а також допитала потерпілих.

Микола Тарасов сказав своє останнє слово на засіданні 18 січня

Поділитися