21 березня 2021 р. 14:09

Приведення до ладу Офісу президента після акції на підтримку Стерненка коштуватиме 2 мільйони

Приведення до ладу Офісу президента після акції на підтримку Стерненка коштуватиме 2 мільйони

Збитки будівлі Офісу президента, завдані під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка у суботу, становлять приблизно 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

Про це повідомили в Офісі президента. 

«За попередніми експертними оцінками, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно у два мільйони гривень. Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в'їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими», - йдеться в повідомленні.

В поліції повідомили, що затримали одного з учасників акції.

«За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного із найбільш агресивних учасників.  Це - уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального Кодексу України», - йдеться в повідомлені.

Стосовно самої акції яку влаштували активісти слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження на ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Акції на підтримку одеського активіста також відбулися 20 березня в Одесі та Харкові. В Одесі активісти зібралися біля СІЗО не тільки щоб висловити підтримку активісту Сергію Стерненку, а й привітати його з Днем народження.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси звернувся до Вищої ради правосуддя, до президента Володимира Зеленського, до генпрокурорки Ірини Венедиктової та Ради суддів із заявою про тиск на суддів у зв'язку з рішенням про позбавлення волі одеського громадського активіста Сергія Стерненка. 

Раніше генеральний прокурор України Ірина Венедиктова заявила, що справу одеського блогера та активіста Сергія Стерненка заполітизував він сам.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав винним активіста Сергія Стерненка у викраденні людини. Його засудили на сім років позбавлення волі.  Того ж дня прихильники Сергія Стерненка влаштували акцію протесту біля пам'ятника Дюку в центрі Одеси.

Йдеться про справу 2015 року, коли новообраного депутата Комінтернівської районної ради Одещини Сергія Щербича викрали та катували п'ятеро чоловіків, вимагаючи відмовитися від мандата, який він мав отримати 30 квітня.

8 вересня 2015 року за підозрою у викраденні заарештували Сергія Стерненка, який тоді був лідером одеського «Правого сектора», і його соратника Руслана Демчука. Разом зі Стерненком за підозрою в хуліганстві і насильстві щодо працівника прокуратури був заарештований тодішній лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін.

Однак вже 11 вересня Апеляційний суд дозволив Стерненку вийти під заставу в розмірі 60 тис. грн. Цього ж дня гроші на заставу зібрали, і Стерненка, і Демчука звільнили з-під варти.

Поділитися