08 червня 2021 р. 21:38

Представників одеської громадської організації затримали за розбійний напад на водіїв тепловозу

Представників одеської громадської організації затримали за розбійний напад на водіїв тепловозу

Одеські поліцейські затримали шістьох мешканців Одеси, які є представниками однієї з громадських організацій, за розбійний напад на машиністів тепловозу.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

У липні минулого року вони здійснили розбійний напад на водіїв тепловозу та, погрожуючи битами, гумовими кийками і ножем, заволоділи дизельним паливом.

Учора, 7 червня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області з колегами-правоохоронцями провели обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. У результаті вилучили мобільні телефони, ніж, предмет, схожий на пістолет.

На підставі зібраних у ході досудового розслідування матеріалів слідчі Одеського відділення поліції №2 за процесуального керівництва Суворовської окружної прокуратури м. Одеси повідомили одному зі зловмисників про підозру. Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 (розбійний напад вчинений групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Проводяться подальші процесуальні заходи для повідомлення підозр та притягнення інших учасників групи до відповідальності.

Як зазначило видання "Думська", йдеться про "Раду громадської безпеки", яку очолює Марк Гордієнко. Сам Марк Гордієнко відреагував на згадку своєї фамілії в публікації видання обурено.

"Думська, ви не хочете писати заголовки в стилі. Колишні підлеглі і соратники верховного головнокомандувача Порошенко, зробили розбій, грабіж, крадіжка? Нє?", - написав він на своїй сторінці в Facebook. 

В коментарі кореспонденту ІзбірКома він зазначив, що ці люди вже два роки не є членами РГБ.  Водночас Гордієнко звернув увагу на те, що організація чисельна. Тож той факт, що затримані колись були її членами, не дає підстав використовувати його прізвище та назву в заголовку новини, вважає активіст.     

"Вже два роки самі... У РГБ було сотні людей і тисячі поряд. І  що?", - зазначив він.

Нагадаємо, співробітники поліції затримали в Одесі керівника громадської організації після заяви підприємиці, що він вимагав в неї гроші.

У грудні 2018 року в Одесі напали на лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Нападників затримали і виявилося, що двоє з них учасники організації, яку очолював Резвушкін.

У 2017 році Євгена Резвушкіна підозрювали у побитті керівника одного з управлінь міської ради. 

У 2016 році група невідомих атакувала в ніч на 26 квітня і знищила наметове містечко активістів і підприємців, які вимагали відставки мера Одеси Геннадія Труханова.

За словами активістки Алевтини Короткої, при побитті на розі площі знаходився тодішній лідер одеського "Автомайдану" Євген Резвушкін, який в цей час говорив по рації.

Поділитися