29 жовтня 2021 р. 13:09

Працівниць райуправління соцзахисту населення на Одещині підозрюють у розкраданні 5 мільйонів

Працівниць райуправління соцзахисту населення на Одещині підозрюють у розкраданні 5 мільйонів

Групі службових осіб управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Білгород-Дністровської районної державної адміністрації та їх спільниці повідомили про підозру у розкраданні бюджетних коштів, призначених для надання державної соціальної допомоги населенню.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Встановлено, що три головних спеціалісти управління та їх спільниця налагодили схему, за якою за підробленими документами заволоділи понад 5 мільйонів гривень, призначених для виплати малозабезпеченим сім’ям, одиноким матерям, дітям, які виховуються в багатодітних сім'ях, тощо.

Так, працівниці районного управління соцзахисту населення та охорони здоров’я вносили недостовірні відомості до відповідних баз даних нібито про необхідність призначення і отримання виплат соціальної допомоги окремим мешканцям Білгород-Дністровського району, які раніше перебували на обліку Управління як отримувачі соціальних допомог, без їх відома та за відсутності законних на те підстав, а також оформляли банківські рахунки та платіжні картки, емітовані на споживачів соцдопомог.

Після призначення допомоги та затвердження виплатних відомостей на вказаних осіб, з метою отримання незаконно нарахованих коштів, до процесу зняття готівки в банкоматах спільниці залучали свою знайому.

В ході досудового розслідування задокументовано 15 епізодів протиправної діяльності спільниць.

Нагадаємо, прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів.

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальні акти стосовно директора підрядної компанії та інженера технічного нагляду за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

З’ясовано, що інженер та підрядник, за попередньою змовою,  привласнили бюджетні кошти під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту аварійних ділянок покрівлі школи інтернату, в якій  навчаються діти з вадами слуху.

Прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного підприємства за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання отруєнням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили поширення цих захворювань. 

Офісом генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керуючого санацією Державної судноплавної компанії «Чорноморське морське пароплавство» за фактом зловживання повноваженнями.

Поділитися