17 серпня 2021 р. 10:20

Посадовець виконавчої служби в Одесі за гроші обіцяв зняти арешти з майна боржників

Посадовець виконавчої служби в Одесі за гроші обіцяв зняти арешти з майна боржників

Співробітники Служби безпеки України затримали посадовця одного з відділів Державної виконавчої служби м. Одеси Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції на вимаганні грошей за «закриття» проваджень.

Як повідомили у пресслжубі СБУ, за різні суми неправомірної вигоди, чиновник «гарантував» уникнення адміністративної відповідальності та зняття арештів з транспортних засобів та нерухомості боржників.

Вартість «послуг» зловмисника становила від 300 до 1 тисячі доларів США і залежала від вартості майна. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області визнав винним інспектора прикордонної служби «Крутоярівка» відділу прикордонної служби «Старакозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону в одержанні неправомірної вигоди. 

За матеріалами контррозвідки СБУ суд позбавив волі колишнього військового Збройних Сил України. За допомогу країні-агресору та так званої «ДНР» зрадник проведе 6 років за гратами. 

Біляївський районний суд Одеської області засудив до штрафу в розмірі 17 тисяч гривень колишнього державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища регіональної екоінспекції Сергія Карловця, якого звинувачували у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука у видачі собі надбавки. 

Овідіопольський районний суд Одеської області затвердив угоду про визнання винуватості у справі колишнього слідчого прокуратури Ширяївського району Одеської області. 

Київський районний суд Одеси визнав голову дільничної комісії винним підкупі виборців та засудив на п'ять років позбавлення волі, заборонивши займати посади та займатися діяльністю, пов`язаною з роботою виборчих комісій, комісій референдуму, утворених у порядку, передбаченому виборчим законодавством України на такі ж п'ять років.     

Поділитися