08 березня 2021 р. 10:54

Поліція перевіряє інформацію про затримання начальника одеського СІЗО

Поліція перевіряє інформацію про затримання начальника одеського СІЗО

Поліція перевіряє інформацію про затримання 6 березня на Люстдорфській дорозі. За інформацією Odessa.Online о першій годині ночі в районі Червоного хреста патрульні зупинили автомобіль Toyota FG Cruiser, водій якого мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. Пройти процедуру перевірки на стан алкогольного сп'яніння водій відмовився. Крім того, він почав конфліктувати з правоохоронцями, в результаті довелося надіти на нього наручники.

Як повідомляє Odessa.Online з посиланням на джерела в правоохоронних органах, порушником виявився начальник одеського слідчого ізолятора полковник внутрішньої служби Сергій Чишкала

В СІЗО нам сьогодні не змогли прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо, 16 липня 2020 року виконуючий обов’язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції полковник внутрішньої служби Андрій Явтушенко представив колективу державної установи «Одеський слідчий ізолятор» виконуючого обов’язки начальника установи підполковника внутрішньої служби Сергія Чишкалу. 

В декаларації посадовця за 2018 та 2019 роки не вказано жодного траснпортного засобу.

Раніше Міністерство юстиції повідомило, що Одеське СІЗО в лідерах: платні камери заробили вже 1,5 мільйони гривень

У минулому році міністр юстиції Денис Малюська підписав розпорядження про звільнення з посади начальника «Одеського слідчого ізолятора» Володимира Шевченка.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідуванняза фактами, оприлюдненими 16 жовтня 2019 року в матеріалах журналістського розслідування «Слідство.Інфо» - «Тюрма можливостей».

Зокрема, журналісти взяли інтерв'ю у одного з колишніх ув'язнених Одеського СІЗО, який розповів про те, як його спочатку безпідставно відправили у карцер установи, а потім вимагали дві тисячі доларів.

Тоді, за інформацією СБУ, попередня перевірка встановила, що тільки за 2018 рік на цю картку перерахував понад 2,3 мільйона гривень.

Пізніше колишнього начальника Одеського СІЗО Володимира Шевченка призначили інспектором охорони у Кіровоградській області управління Державної кримінально-виконавчої служби.

Поділитися