21 грудня 2021 р. 15:25

Поліція кваліфікувала дії учасниці ДТП проти журналістів як перешкоджання профдіяльності

Поліція кваліфікувала дії учасниці ДТП проти журналістів як перешкоджання профдіяльності

Одеські поліцейські розслідують обставини перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

До поліції звернулися представники одного з місцевих телеканалів із заявою про те, що під час запису сюжету про дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Шевченка двоє учасників аварії, жінка з чоловіком, противлячись зйомці, почали штовхати оператора, відводячи об’єктив камери від місця події, та висловлювати на його адресу погрози.

Для об’єктивного та всебічного розслідування справи правоохоронці внесли відомості до ЄРДР за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Знімальна група "7 каналу" у вихідні приїхала на місце ДТП, однак зіткнулася з агресією з боку власниці автомобіля та її знайомого.   

Журналістам вдалося зафіксувати конфлікт на камеру.

Нагадаємо, суд переніс засідання з приводу нападу на знімальну групу ТК "Думська.TV", що трапився восени у гідропарку "Лузанівка". Тоді невідомий чоловік напав на знімальну групу телеканалу під час зйомки сюжету про кафе "Лев", власники якого ніби не бажають платити за оренду. Суворовська окружна прокуратура Одеси повідомила про підозру адміністратору-керуючому ресторану за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та погрози насильством.   

4 жовтня 2021 року журналісти телеканалу "Думская.TV" знімали відеосюжет щодо фактичного стану справ з закладами громадського харчування у гідропарку "Лузанівка". Своїми протиправними діями чоловік позбавив можливості журналістів реалізувати надані їм законом права при здійсненні професійної діяльності.

Також знімальну групу телеканалу "Думська ТВ" не пустили працювати в торгівельний центр Fontan Sky, де журналісти планували знімати сюжет про перебіг вакцинації в Одесі.

Охорона торгівельного центру пояснила свої дії тим, що в кореспондентів немає сертифікату про повний курс щеплення від коронавірусу. Тобто вони отримали не дві дози вакцини, а лише по одній. 

Нагадаємо також, що за позовом ІзбірКома Одеська ОДА скасувала обмеження по допуску журналістів.

Поділитися