18 жовтня 2021 р. 20:11

Поліцейські розпочали розслідування за фактом спалення квітів на Куликовому полі в Одесі

Поліцейські розпочали розслідування за фактом спалення квітів на Куликовому полі в Одесі

Повідомлення від громадян про те, що біля колишнього будинку профспілок група невідомих осіб підпалила квіти та записки в пам’ять про загиблих 2 травня 2014 року надійшло 17 жовтня, ввечері до поліції.

За даними поліції, займання було ліквідоване, ніхто не постраждав. 

За вказаним фактом поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 296 ч. 2 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Особи, причетні до правопорушення, встановлюються. 

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси визнав винним чоловіка у порушенні законодавства, яке забороняє використовувати будь-яку символіку тоталітарного режиму. 

Акція протесту проти рішення Одеської районної ради щодо встановлення пам’ятної дошки жертвам подій 2 травня на Куликовому полі відбулася 6 квітня біля адміністративної будівлі Одеської обласної ради на Канатній, 83.

2 квітня під час засідання Одеської районної ради у блоці питань «Різне» депутати вислухали звернення представника фракції Партії Шарія щодо «встановлення пам'ятної дошки на Куликовому полі в Одесі, присвяченої подіям 2 травня».

ІзбірКом транслював засідання онлайн. Основними питаннями сесії були затвердження Програми взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеського району на 2021 рік та внесення змін до рішення від 29 грудня 2020 року №20-VIII «Про районний бюджет Одеського району на 2021 рік».

Під час засідання Віталій Барвіненко оголосив перерву, яка тривала п'ять годин.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України заявила, що попередила спробу представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року.

Окрім того, Верховна Рада зареєструвала проєкт постанови про події 2 травня в Одесі. 

2 травня 2014 року в Одесі відбулися зіткнення, в яких загинули 48 осіб.

Поділитися