24 квітня 2021 р. 15:29

Погоня зі стріляниною: в Одесі затримали порушника правил дорожнього руху

Погоня зі стріляниною: в Одесі затримали порушника правил дорожнього руху

Сьогодні на Об'їзній дорозі патрульні звернули увагу на автомобіль BMW, що рухався з порушеннями ПДР. Рухаючись за порушником, патрульні надавали команди щодо зупинки автомобіля, але водій ігнорував вимоги та протаранив службовий автомобіль Toyota Prius.

Про це повідомили в пресслужбі Патрульної поліції в Одеській області.

Кілька разів екіпаж патрульних намагався заблокувати автомобіль, проте водія це не зупиняло. Автомобіль BMW продовжував рух, створюючи аварійні обстановки та небезпеку для водіїв і пішоходів.

Поліцейські були вимушені застосувати вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом пошкодження колеса, відповідно до п. 7 ч. 4 ст. 46 ЗУ "Про Національну поліцію".

Після чого водій заїхав на територію гаражного кооперативу, де його заблокували та затримали патрульні.

30-річний чоловік заходився в стані алкогольного сп'яніння, що підтвердила перевірка за допомогою приладу Драгер — 2,13 проміле.

Постраждалих у події немає.

Нагадаємо, що патрульна поліція України з 22 березня збільшила кількість патрульних з приладом TruCAM, встановивши пости ще на 60 нових ділянках трас країни, серед яких сім ділянок на Одещині. 

17 березня в Україні стартувала нова спільна ініціатива Національної поліції України (НПУ) і Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні ─ кампанія з підвищення рівня безпеки дорожнього руху «Пристібайся – не жахайся».

Верховна Рада України посилила відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. 

Одеська міська рада спільно з сервісом Штрафи UA починає реалізацію соціального проєкту, спрямованого на зниження аварійної небезпеки на дорогах.

Поділитися