06 жовтня 2021 р. 15:20

Підрядника благоустрою «одеського Голлівуду» підозрюють у привласненні мільйона

Підрядника благоустрою «одеського Голлівуду» підозрюють у привласненні мільйона

Прокурори Приморської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Як стверджують у пресслужбі Одеської обласної прокуратури, з’ясовано, що підрядник привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту та благоустрою території зони відпочинку «Жевахова гора» в Одесі.

Так, обвинувачений вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних робіт та їх вартості й підписав їх.

Зокрема, встановлено, що за договором підряду на суму 1,3 млн грн на території зони відпочинку виконавець мав установити стелу з написом «Жевахова гора» із залізно-бетонних букв, ротонду і колону, стилізовану під «грецький стиль», 10 лавок для відпочинку, пішохідну стежку, облаштовану бордюрним камінням.

Разом з тим, згідно з висновком експертизи, напис «Жевахова гора» не відповідає кошторисній документації, оскільки він оббитий неякісним матеріалом та не відповідає фактичним розмірам за проєктом. Крім того, ротонда і колонада не виконані у «грецькому стилі» та не відповідають розмірам та матеріалам, які повинні були використовуватися при їх виробництві. Бордюрне каміння взагалі відсутнє, замість нього хаотично розкидані виноградні стовпи, які ніяк не зафіксовані.

Таким чином, усі роботи виконані кустарним способом, а їх загальна вартість складає 340 тисяч гривень.

Внаслідок таких протиправних дій підрядника державі завдано майже 1 млн гривень шкоди.

Поділитися