15 лютого 2021 р. 19:41

Підприємцю з одеського ринку оголосили підозру в нападі на журналіста

Підприємцю з одеського ринку оголосили підозру в нападі на журналіста

Співробітники Одеської місцевої прокуратури № 4 повідомили про підозру громадянину України у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури. 

Слідством з’ясовано, що на початку лютого цього року, на території ринку «Північний», між чоловіком та журналістами виник конфлікт під час зйомок відеосюжету щодо несанкціонованої торгівлі підакцизними контрафактними виробами.

Підозрюваний, використовуючи брутальну лайку, впливав на журналістів з метою перешкоджання виконання останніми своїх професійних обов’язків, вимагав зупинити відеозйомку, після чого, діючи умисно, вибив із рук оператора відеокамеру, зупинивши відеозйомку.

Нагадаємо, поліція почала кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу 7 каналу на ринку «Північний».

Йдеться про інцидент 10 лютого, коли група осіб напала на знімальну групу 7 телеканалу на одеському ринку «Північний» Суворовського району під час зйомки сюжету про нелегальну торгівлю сигаретами для проєкту «Нормально». 

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів.

Одеська область в антилідерах за кількістю журналістів, померлих через COVID-19. Одеська область на другому місці в Україні за кількістю нападів на журналістів у 2020 році. 

Головний редактор колись комунальної газети «Чорноморський маяк» Богдан Панас поскаржився в Національну спілку журналістів України на тиск з боку міської ради та міського голови Василя Гуляєва

Поділитися