07 червня 2021 р. 19:23

Прикордонника з авіаескадрильї звільнили від покарання за порушення секретності

Прикордонника з авіаескадрильї звільнили від покарання за порушення секретності

Начальника об'єднаної техніко-експлуатаційної частини Одеської окремої авіаційної ескадрильї Державної прикордонної служби України суд звільнив від адміністративної відповідальності за порушення формальностей при виїзді за кордон.

У березні підполковник вилетів з аеропорту «Бориспіль» до Республіки Франція в службове відрядження, повідомляє 368.media.

Разом з тим, перед виїздом в іноземну державу зазначений громадянин не зареєструвався у спеціальному журналі обліку виїздів за кордон і не пройшов відповідний інструктаж про порядок перебування за кордоном.  Завдяки таким діям з'явилися передумови для витоку секретної інформації.

Маючи допуск до державної таємниці, обвинувачений зазначені вимоги зобов'язувався виконувати.

Втім, суддя Київського районного суду Одеси звільнила підполковника від покарання у зв'язку з «малозначністю» вчиненого ним адміністративного правопорушення та оголосила йому усне зауваження.

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд частково задовільнив скаргу адвоката начальниці відділу фінансового та правового забезпечення Департаменту культури та туризму Одеської міської ради Анну Тишевич, який вимагав скасувати постанову Приморського суду, якою посадовицю визнали винною  у порушенні законодавства про закупівлі під час обрання організатора святкового гала-концерту до 226 річниці від дня заснування міста Одеси. 

Адвокат вважав, що визнання його підзахисної винною треба скасувати так само як і штраф у розмірі 25,5 тисяч гривень. Проте апеляційний суд все ж вирішив, що Анна Тишевич винна у порушенні законодавста, однак штраф замінили усним зауваженням. 

У вересні минулого року спеціалісти Південного офісу Держаудитслужби провели моніторинг тендеру, на якому департамент культури та туризму Одеської міської ради купує послуги з організації святкового гала-концерту на честь Дня міста. Виявилося, що замовник в тендерній документації вказав дуже детально, яке саме обладнання повинен мати виконавець, але підприємиця, яка перемогла на тендері, не володіє таким обладнанням і не відповідає критеріям відбору. Крім того, переможиця тендеру надала документи на підтвердження досвіду виконання аналогічних договорів, що викликали сумніви. Тож посадовиця мерії мала відхилити пропозицію, але не зробила цього.  

Поділитися