19 січня 2021 р. 18:45

Одеського суддю, який кусав поліцейських, покарали позбавленням премій

Одеського суддю, який кусав поліцейських, покарали позбавленням премій

Друга дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя покарала суддю Овідіопольського районного суду Одеської області Володимира Кочка за напад на патрульних поліцейських, які зупинили його разом із його дружиною в нетверезому стані в липні 2018 року.

Як зазначено в рішенні ВРП, суддя отримав сувору догану та був позбавлений доплат до посадового окладу на три місяці за вчинення правопорушення і поведінку, що порочить честь судді.

На підтвердження обставин про які йдеться у скарзі були долучені копії відеозаписів з нагрудних камер працівників патрульної поліції.

26 липня 2018 року одеські патрульні зупинили автомобіль Nissan Leaf, який порушував правила дорожнього руху. За кермом перебувала колишня дружина судді Кочка, він сам сидів на пасажирському сидінні.

Інспектори вирішили провести тест на вміст алкоголю, який показав у крові жінки близько 1,15 проміле, після чого поліцейські склали протокол за фактом керування транспортним засобом у нетверезому стані.

У цей час сам суддя обзивав правоохоронців і місцевих активістів, а також кусав інспекторів, при цьому неодноразово нагадуючи їм про свій статус.

Крім того, у скарзі зазначено, що Володимир Кочко протягом 2016–2018 років неодноразово проявляв неналежну для судді поведінку. Так, 23 вересня 2016 року за порушення перевищення швидкості на 255 гривень, а 23 жовтня - за керування судном у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, в грудні минулого року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила застосувати до судді Приморського суду Одеси Анатолія Деруса дисциплінарне стягнення у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців.

Судно Seabreeze заарештували 10 квітня 2018 року, в порту Південного для відшкодування збитку від діяльності іншого судна Pechora. Арешт скасували 13 травня 2020 року. 

Судно «перепродали» фірмі у Флориді. Нові власники перейменували судно на TRUMP D - і підняли на ньому прапор Федерації Сент-Кітс і Невіс. Судно вже готувалося до виходу з порту, але в останній момент, 16 травня, його заарештували знову.

25 березня 2018 року українські прикордонники в Азовському морі затримали також рибальське судно «Норд» через те, що члени команди судна порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Судно, зареєстроване на окупованій території АР Крим, йшло під прапором Російської Федерації, а на його борту знаходився екіпаж у складі 10 чоловік - також громадян України, але при собі вони мали тільки недійсні паспорти громадян РФ, видані окупаційною владою Криму.

В листопаді Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Олександра Боярського.

Поділитися