22 грудня 2021 р. 14:22

Одеський суд звільнив від покарання жінку, що відмовилася свідчити у справі "Краяну"

Одеський суд звільнив від покарання жінку, що відмовилася свідчити у справі "Краяну"

Малиновський районний суд Одеси звільнив від кримінальної відповідальності за відмову свідка від давання показань у зв'язку із закінченням строків давності.

Як зазначається в ухвалі суду, йдеться про Ольгу Смокову, яка відмовилася свідчити у справі про придбання за завищеною, на думку слідства, ціною Одеською міською радою будівлі заводу "Краян" для розміщення там підрозділів мерії.

Справа в тому, що під час обшуків, які проводили правоохоронці у 2017 році в офісних приміщеннях ТОВ "Одеський логістичний центр" були виявлені речі та документи, що стосуються діяльності ТОВ "Девелопмент Еліт", яке продало територіальній громаді м. Одеси нежитлові приміщення за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д, за ціною 185 мільйонів гривень, що значно перевищує ринкову вартість.

Оскільки Ольга Смокова працювала головним бухгалтером ТОВ "Одеський логістичний центр", у слідства були достатні підстави вважати, що їй відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження.

Однак бухгалтерка відмовилась свідчити, тож Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження про відмову свідка від надання свідчень під час досудового розслідування та судового розгляду справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Мер Одеси Геннадій Труханов тоді також відмовився відповідати на запитання у Малиновському суді міський голова заявив, що правоохоронці порушили закон, повідомляючи йому про підозру.

Поділитися