28 липня 2021 р. 14:54

Одеський автодор розірвав ряд договорів з компаніями через санкції РНБО

Одеський автодор розірвав ряд договорів з компаніями через санкції РНБО

За втручання прокуратури розірвано договори ДП «Служба місцевих автомобільних доріг в Одеській області» з підприємствами, щодо яких застосовано санкції РНБО.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 квітня 2021 року до низки підприємств України застосовані персональні економічні та обмежувальні санкції, якими передбачено повне припинення торгівельних операцій, зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань, анулювання ліцензій та інших дозволів тощо.

У зв’язку із цим, за втручання прокурорів Болградської та Ізмаїльської окружної прокуратури розірвано договори на капітальний ремонт доріг на суму 73,5 млн грн та 76,8 млн грн відповідно.

Крім того, облавтодор подав до суду позов щодо повернення майже 12 млн грн перерахованого авансу.

Прокурорами Доброславської окружної прокуратури вжито заходів для розірвання договорів, укладених з Фонтанською та Крижанівською сільськими радами на будівництво на їх території на загальну суму понад 23 млн грн бюджетних коштів.

Суворовською та Київською окружними прокуратурами міста Одеси та Чорноморською окружною прокуратурою вжито заходів для розірвання договорів, укладених лікарнями із підприємством, до якого застосовані санкції, про на надання послуг у сфері поводження з небезпечними відходами на загальну суму майже 270 тис грн, чим попереджено незаконне вибуття коштів з бюджету.

У квітні стало відомо, що одеських "короля контрабанди" та підприємця, що штурмував Службу автодоріг, депортують з України.

Зокрема, йдеться про Вадима Альперіна (громадянство Ізраїлю), Араіка Амірханяна (громадянство Вірменії) і Олександра Ерімічука (громадянство Румунії).

Потім Президент наклав санкції ще на шістьох одеситів, що фігурували у справах про контрабанду

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні з Президентом України Володимиром Зеленським 2 квітня 2021 року ухвалила рішення щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ряду фізичних і юридичних осіб.

Поділитися