14 листопада 2021 р. 16:11

Одеські поліціянти зі стріляниною затримали правопорушників

Одеські поліціянти зі стріляниною затримали правопорушників

Вчора у Київському районі Одеси чоловік, який припаркував автомобіль біля магазину, згодом побачив, що в його «Mitsubishi» пошкоджено колесо. Поки він роздивлявся, зловмисники, які й пробили шину, витягнули з салону сумку водія і поїхали геть на своїй машині, повідомили в пресслужбі Головного управління Національної поліції Одеської області. 

Дії правопорушників помітили оперативники поліції. Правоохоронці спробували зупинити автівку втікачів, але ті пришвидшили рух. Під час погоні зловмисники пошкодили кілька транспортних засобів, серед яких був і автомобіль поліціянтів. Після зіткнення правопорушники залишили своє авто та кинулися тікати. Щоб їх затримати, поліцейські застосували пристрій травматичної дії, внаслідок чого один з підозрюваних отримав поранення ноги. Втікачів затримали. Пораненому на місці надали медичну допомогу. 

Зараз усі троє фігурантів, які раніше вже притягували до відповідальності за аналогічні злочини, затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їх дії слідчі кваліфікували за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі.

Правомірність дій працівників поліції, в тому числі застосування ними зброї, буде встановлюватися в ході службового розслідування.

Раніше слідчі Головного управління Національної поліції України в Одеській області кваліфікували пожежу у нічному клубі на одеському узбережжі як умисне знищення або пошкодження майна.

Патрульна поліція Одеської області повідомила, що у зв'язку з аварійним станом мосту між Ізмаїлом та Кілією рух будь-якого транспорту трасою Ізмаїл-Кілія-Вилкове заборонений. Як зазначили у поліції, їздити трасою не можна з 18:00 4 листопада, про відновлення руху правоохоронці повідомлять додатково. 

Поліція планує з 3 листопада встановити на автомобільних дорогах Одеси, Херсону, Хмельницького, а також Запорізької області прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог правил дорожнього руху в автоматичному режимі.

Поділитися