17 серпня 2021 р. 20:39

На Одеській митниці знайшли контрабанду з Китаю на 2 мільйони гривень

На Одеській митниці знайшли контрабанду з Китаю на 2 мільйони гривень

Працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань міста Миколаєва під час огляду контейнерів на одному з постів Одеської митниці виявили контрабанду товарів з Китаю на суму понад 2 млн гривень, повідомив сайт ДБР. 

Підприємство, яке надає брокерські послуги, намагалося провезти в Україну текстиль. При цьому в митній декларації було вказано зовсім інший товар, а дані про вартість, кількість та вагу були заниженими.

За порушення митних правил передбачається штраф у розмірі 100% вартості товару, що дорівнює сумі 2 млн грн.

Незадекларований товар конфісковано на користь держави. Вивчається можлива причетність до цієї схеми представників Митної служби та інших правоохоронних органів.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Одеська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділень поліції в Одеській області. Як зазначають в ДБР, поліцейський обіцяв «допомогти» громадянину уникнути покарання за водіння у нетверезому стані. За 400 доларів США він планував домовитися із суддею затягнути строки розгляду справи, аби це стало підставою для її закриття.

Державне бюро розслідувань поновило перевірку фактів можливих тортур Михайла Чеботаря, якого звинувачують у вбивстві восьмирічної Ангеліни Моїсеєнко в селі Лощинівка. Про це стало відомо під час судового засідання 10 серпня в Приморському районному суді, повідомляє "Суспільне".

У лютому слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану колишньому начальнику сектора соціальних виплат Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковнику.

Тоді йшлося про суму понад 659 тисяч гривень. Нагадаємо, Державне бюро розслідувань проводить системну роботу з викриття злочинів, пов’язаних із незаконним переміщенням товарів через митний кордон.

Поділитися