20 квітня 2021 р. 11:30

На будівельному майданчику в Одесі загинула людина

На будівельному майданчику в Одесі загинула людина

Поліцейські розпочали розслідування за фактом загибелі працівника на будівельному майданчику в Малиновському районі Одеси.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області. 

20-річний чоловік потрапив під обвал ґрунту, коли виконував роботи, пов’язані з гідроізоляцією фасаду будинку. Від отриманих травм потерпілий помер на місці.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

У соцмережах повідомлялося, що надзвичайна подія сталася на будівництві компанії "Кадорр" за адресою вулиця Краснова, 3 приблизно о 5 вечора 19 квітня.

Нагадаємо, у лютому цього року колісний будівельний кран, що знаходився на території споруджуваного ЖК «Родос» провалився в котлован, постраждалих не було. Раніше, того ж місяця в Аркадії стався зсув ґрунту

В жовтні 2020 року двоє будівельників опинилися під завалою на будівельному майданчику житлового комплексу GREE'S на вулиці Сахарова, 5 в Одесі.

У вересні того ж року невеликий зсув ґрунту стався на частині схилу в одеській Аркадії біля будівництва, яке веде ТОВ «Перлина», зупиненого суддями. Забудовник планував звести тут чотири 12-поверхові будівлі з підземним паркінгом на 552 автомобіля. При цьому, будівництво велося під виглядом берегоукріплювальних робіт, а висотки забудовник намагався видати за об'єкти рекреації.

В червні 2020 року невеликий зсув ґрунту стався на 13-й станції Великого Фонтану між будівельним майданчиком «Гефеста» «Каліпсо» та новобудовою - житловим комплексом «Магніт». 

Йдеться про будівництво, щодо якого Одеський окружний адміністративний суд 12 травня розпочав провадження за позовом до департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради. Позивач вимагає визнати протиправними та скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, що розташована за адресою: Одеса, 13-та станція Великого Фонтану (район пляжу «Курортний»).

12 січня 2019 року автокран впав і придавив стрілою робітника на будівництві на пляжі «Ланжерон». Від отриманих травм чоловік помер. 

Поділитися