12 червня 2021 р. 19:51

Мешканця Одеського району судитимуть за розкрадання корисних копалин

Мешканця Одеського району судитимуть за розкрадання корисних копалин

Прокурори Біляївської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного мешканця Одеського району за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Слідством з’ясовано, що з січня по квітень цього року чоловік, поблизу села Світлогірське на території Дачнянської ОТГ, без будь-яких дозвільних документів, незаконно здійснював видобуток вапняка-черепашника.

Ракушняк видобувався в незаконних шахтах за допомогою каменерізних машин, шляхом його випилювання з гірської породи надр, що призводить до незворотної шкоди довкіллю.

Нагадаємо, що прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який організував незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення на землях лісового господарства у Роздільнянському районі.

В листопаді прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, підозрюваного у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.  

У лютому лише три обласні державні адміністрації повністю виконали розпорядження прем'єр-міністра та надали інформацію про факти імовірного незаконного видобування корисних копалин у регіонах.

Нагадаємо також, що Служба безпеки України в Одеській області блокувала видобуток корисних копалин в промислових масштабах в Біляївському районі.

За висновком експертів, попередня сума завданих державі збитків від незаконної розробки надр становить понад 50 мільйонів гривень.

Поділитися