26 січня 2021 р. 08:53

Голову Теплицької громади вирішили не відсторонювати від роботи

Голову Теплицької громади вирішили не відсторонювати від роботи

Болградський районний суд вирішив не відсторонювати від займаної посади голову Теплицької територіальної громади Болградського району Івана Леонтьєва.

Втім, як стверджує на своїй сторінці в Facebook головна редакторка районної газети «Слово Арциза» Надія Сердюк, йому зберегли домашній арешт в нічний час.

Раніше Болградський районний суд обрав запобіжним заходом для голови Теплицької територіальної громади Болградського району Івана Леонтьєва домашній арешт.

20 січня прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури та слідчі Болградського відділу поліції повідомили, що затримали одразу після одержання хабаря голову однієї із селищних рад на Одещині.

«З’ясовано, що голова селищної ради вимагав та одержав від представника приватного підприємства 14 тисяч гривень неправомірних коштів за надання дозволу на розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності на території селища», - йшлося в повідомлені.

В разі доведення провини за частиною 3 статті 368 КК України. Голові селищної загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в грудні 2020 року Військова прокуратура Одеського гарнізону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира одного з підрозділів радіотехнічної бригади за фактом одержання хабаря.

Детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та особу-посередника. 

Начальника відділу митного посту «Чорноморський» затримали на одержанні 1 тисячі 125 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення транспортних засобів.

Поділитися