06 серпня 2021 р. 11:40

Експосадовців одеського порту підозрюють у розтраті майже двох мільйонів

Експосадовців одеського порту підозрюють у розтраті майже двох мільйонів

Чотирьом колишнім посадовим особам державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» повідомили про підозру у розтраті майна держпідприємства та службовому підробленні.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, керівники держпідприємства у період 2016-2017 років, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили розтрату майна ДП «Одеський морський торговельний порт». Вони не відобразили послуги із ескортування суден-газовозів буксирами портофлоту на суму 1,8 мільйон гривень, заподіявши шкоду держпідприємству на цю суму.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України.

Нагадаємо, директор державного підприємства «Одеський морський торговельний порт» Олексій Мясковський у зв’язку з закінченням позапланового внутрішнього аудиту з 14 червня приступив до виконання обов’язків.

В січні міністр інфраструктури України Владислав Криклій відсторонив від посади директора держпідприємства «Одеський морський торговельний порт» Олексія Мясковського. 

Олексія Мясковського призначили на цю посаду ще у жовтні 2019 року. А до того він працював в ДП «ОМТП» на посаді начальника юридичного управління порту.

Свою роботу він розпочав с того, що заявив про скорочення посадових окладів, встановлених колишнім керівництвом в 8-10 разів, чим домігся щомісячної економії в п'ять мільйонів гривень.

У грудні 2020 року Міністерство інфраструктури України вирішило змінити керівника Одеського філіалу адміністрації морських портів України та звільнило з цієї посади Руслана Сахаутдинова

Поділитися