26 серпня 2021 р. 11:01

Ексдиректора Білгород-Дністровського медичного комунального підприємства підозрюють у привласненні майна

Ексдиректора Білгород-Дністровського медичного комунального підприємства підозрюють у привласненні майна

Білгород-Дністровські поліцейські оголосили підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем колишньому керівнику комунального підприємства.

Головне управління Національної поліції в Одеській області оприлюднило таку інформацію. Правоохоронці встановили, що 58-річний чоловік, обіймаючи посаду директора комунального підприємства Білгород-Дністровської міської ради, яке об’єднує кілька медичних закладів, під час проведення в квітні 2020 року закупівлі захисного одягу для працівників навмисне обрав виробника, товар якого не мав медичного призначення і не був включений у перелік  товарів, необхідних для проведення відповідних заходів. Водночас зазначена продукція мала вищу ціну за середньоринкову.

Своїми діями зловмисник завдав місцевому бюджету матеріальних збитків на суму майже двісті тисяч гривень.

«Реалізуючи намір на привласнення та розтрату місцевого бюджету та зловживаючи своїм службовим становищем, посадовець придбав цей товар, чим завдав місцевому бюджету 190 тисяч гривень збитків. За результатами досудового розслідування зловмиснику повідомили про підозру за частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушнику загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Олег Чукань.

Нагадаємо, виконувача обов’язків начальника управління Державної екологічної інспекції Південно-західного округу та засновника громадської організації викрито на  одержанні неправомірної вигоди в Одесі. 

Поліцейські та співробітники Служби безпеки України затримали начальника забезпечення охорони державної таємниці 11 окремого мотопіхотного батальйону за фактом одержання неправомірної вигоди.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділень поліції в Одеській області.

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно начальника сектору дізнання Березівського райвідділу поліції в Одеській області, якого обвинувачують у вимаганні грошей за невідкриття справи щодо розтрати бюджетних коштів.

В аеропорту Одеси іноземець, аби потрапити до України, пропонував хабар прикордонникам у розмірі 200 доларів США.

В лютому прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата однієї з політичних сил, підозрюваного у підкупі члена виборчої комісії. 

У жовтні минулого року правоохоронці затримали депутата під час підкупу члена однієї із територіальних виборчих комісій на Одещині.

Поділитися