27 вересня 2021 р. 17:44

Депутата Одеської облради звинуватив у викраденні співробітник його ж фірми

Депутата Одеської облради звинуватив у викраденні співробітник його ж фірми

Працівник товариства з обмеженою відповідальністю «Титан» Олександр Тельпіс звинуватив свого начальника, депутата Одеської обласної ради Ігоря Капітана в примусовому позбавленні волі та вимаганні грошей. 

Про це Олександр Тельпіс написав на своїй сторінці в Facebook. 

«Життя моєї сім'ї перетворилося на пекло за вказівкою депутата Одеської обласної ради Капітана І.Б., який є керівником ТОВ «Титан», де я працював останні чотири роки. Я навіть не міг уявити, що з мене там так будуть знущатися.

16-17 вересня мене за вказівкою Капітана І.Б. примусово позбавили волі і всілякого зв'язку, піддали психологічному тиску, погрожували розправою наді мною і моєю родиною. Мене на території цього підприємства били протягом декількох годин охоронці фірми за безпосередньої участі самого Капітана І.Б. і його юристів, змушуючи взяти на себе провину в злочині, якого я не скоював і не знав про нього.

Під погрозами мене зняли на відео, в якому я був змушений зробити потрібні їм визнання, і обмовити інших співробітників фірми.
Крім цього, мене змусили підписати розписку заднім числом про те, що я нібито особисто винен одному з подільників Капітана І.Б. понад півмільйона гривень», - написав він.

В Головному управлінні Національної поліції України ІзбірКому підтвердили, що внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію за статтею 355 Кримінального кодексу України ("Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань"). Але можлива перекваліфікація. 

Сам Ігор Капітан зазначив, що до знущання з Олександра Тельпіса не вдавався. 

«Саша є нашим працівником, матеріально відповідальним, офіційно оформленим, і люди за ним, і гроші за ним, тому нехай прийде, відзвітує, ніхто його не ображав, ніхто з нього не знущався. А щодо тих грошей... Матеріальна відповідальність, яка на нього покладена, і взяті гроші під звіт, тому Саша нехай прийде і розбереться зі своїми боргами. Ось так. Він, по-перше, матеріально відповідальний, він ще обслуговує низку клієнтів, у нього ще з минулого року числиться ще там тисяч, напевно, п'ятнадцять або вісімнадцять, він винен - Сашко, винен гроші. Так само викрав у минулому році. Втік до Грузії. Вкрав, поїхав там відпочивати. Нехай прийде розбереться зі своїми зобов'язаннями спочатку. А потім пише. Ясно, що Саші краще написати, ніж відповісти. Тому є служби, відповідні органи. А ми подали заяву. Ну, якщо він не з'явиться, у нас матеріали готові про передачу до стягнення», - зазначив він в коментарі ІзбірКому.

Ігор Капітан - громадянин України, безпартійний, генеральний директор ТОВ "Титан".

 Нагадаємо, депутат Саратської селищної ради, колишній селищний голова Анатолій Нєгодяєв побився із керівником апарату виконкому Михайлом Тодоровим.

У вересні чотири невідомих напали на колишнього депутата Лиманської районної ради Сергія Кривенка, його побили та відібрали 48 тисяч гривень. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців Одеси, обвинувачених у замаху на вбивство.

 

Поділитися