04 вересня 2021 р. 19:04

Депутат з Одещини поскаржився в поліцію та СБУ через "жучка" в автівці

Депутат з Одещини поскаржився в поліцію та СБУ через "жучка" в автівці

Депутат Подільської міської ради Олег Янчевський викликав поліцію та зателефонував на "гарячу лінію" Служби безпеки України через GPS-маячок, який встановили невідомі на його автомобіль Volkswagen Transporter.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

Він стверджує, що це пов'язано з його діяльністю, та вже розпочате кримінальне провадження з цього факту. 

"На мою думку це пов'язано з моєю політичною і громадською діяльністю, яка спрямована проти свавілля і корупції в місті, в якому я народився і живу і де живе вся моя сім'я і нікуди виїжджати не збирається. За останні сім років дуже багато було зроблено мною і моєю командою в цьому напрямку, відкриті кримінальні справи, в тому числі на мера міста і його оточення", - зазначив депутат.

Нагадаємо, Подільська окружна прокуратура почала кримінальне провадження за ознаками зловживання владою або службовим становищем міським головою Анатолієм Івановим. 

У липні прокурори Подільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії на чергових виборах президента України у березні 2019 року, підозрюваної у розтраті бюджетних коштів та службовому підробленні.

Про затримання голови комісії та замовника підкупу Офіс генерального прокурора повідомив у жовтні 2020 року. За даними слідства, голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником одержали 43,5 тисячі доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на виборах.

У лютому 2021 року прокурори Роздільнянської місцевої прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишньої голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на позачергових виборах нардепів у липні 2019 року, підозрюваної у розтраті та привласненні бюджетних коштів. 

Поділитися