25 лютого 2021 р. 10:01

Чоловіка, який нападав на журналістів в Одесі, засудили на два роки умовно

Чоловіка, який нападав на журналістів в Одесі, засудили на два роки умовно

Суворовський районний суд Одеси визнав винним чоловіка, який агресивно заважав роботі журналістів на ринку «Північному».

Про це повідомив один з журналістів-учасників конфлікту Віктор Надюк.

«10 лютого ми з Ігорем Гвоздьовим, Євгеном Лисим, Денисом Корнишевим, знімаючи сюжет про незаконну торгівлю підакцизної тютюнової продукції, потрапили в неприємну ситуацію з торговцями на Північному ринку. Так званий бізнесмен на прізвище Хачатрян Гарік 1998 року народження зі своїми родичами напали на нашу знімальну групу, заважаючи зйомці, намагаючись розбити камеру, блокуючи наш автомобіль, погрожуючи фізичною розправою і просто вели себе як бидло з 90-х. Так ось я про що: пару днів тому відбулося судове засідання, на якому суддя оголосив вирок за статтею 171 частина 2 гарячого хлопця з ринку - два роки умовно», - написав він.

Нагадаємо, 15 лютого співробітники Одеської місцевої прокуратури № 4 повідомили про підозру громадянину України у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста. 

Раніше поліція почала кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу 7 каналу на ринку «Північний».

Йдеться про інцидент 10 лютого, коли група осіб напала на знімальну групу 7 телеканалу на одеському ринку «Північний» Суворовського району під час зйомки сюжету про нелегальну торгівлю сигаретами для проєкту «Нормально». 

Верховна Рада України ухвалила в другому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів.

Поділитися