13 жовтня 2021 р. 22:00

Антикорупційний суд заочно арештував сина Януковича

Антикорупційний суд заочно арештував сина Януковича

Вищий антикорупційний суд заочно обрав сину колишнього президента України Віктора Януковича Олександру запобіжний захід у вигляді арешту.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йдеться про справу щодо заволодіння резиденцією Межигір'я шляхом зловживання своїм службовим становищем.

«13 жовтня 2021 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою сину Президента - втікача, який спільно з батьком підозрюється у незаконному оберненні комплексу споруд державної резиденції «Межигір’я» на території Вишгородського району на свою користь, що завдало державі понад 500 млн гривень збитків.
Суд підтримав позицію прокурора і детектива та задовольнив клопотання у повному обсязі», йдеться в повідомленні.

Також сьогодні понад 8 мільйонів гривень застави, за рішенням ВАКС, має сплатити ексголова постійної комісії з питань комунальної власності ОМР Василь Шкрябай.

Раніше Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту й самого колишнього президента-втікача Віктора Януковича, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір'я».

У червні Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього президента України у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади.

Російська Федерація відмовляється екстрадувати колишнього президента Віктора Януковича, однак Україна не полишатиме спроб і надалі подаватиме запити на його екстрадицію. 

У лютому 2021 року Верховна Рада України затвердила заяву у зв’язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності, за що проголосували 295 народних обранців.  

У 2015 році інтерпол за зверненням України оголосив в розшук четвертого президента України Віктора Януковича і експрем'єра Миколи Азарова, повідомив глава МВС Арсен Аваков.

Поділитися