03 лютого 2021 р. 10:24

Активісту повідомили про підозру через погрози одеському журналісту дворічної давнини

Активісту повідомили про підозру через погрози одеському журналісту дворічної давнини

Поліція повідомила про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста одеському активісту Ігорю Бєю

Про це повідомив інший активіст Дем'ян Ґанул.

За його словами, йдеться про події в Київському суді Одеси в лютому 2018 року, коли прихильники активіста Сергія Стерненка, на чолі з самим екслідером одеського осередку «Правого сектора» погрозами змусили журналіста Максима Войтенка покинути зал засідань. 

"Щойно вручили підозру у скоєнні кримінального правопорушення моєму товаришу Ігор Бєю ст. 171 ч. 2. Ситуація відбулася у далекому 2018 році, де начебто під час одного судового засідання по справі Сергія Стерненка, Ігор перешкоджав журналістській діяльності. Справа шита білими нитками, яку судячи з усього шив особисто Олег Бех", - написав Дем'ян Ґанул на своїй сторінці в Facebook.  

Зазначимо, що ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України передбачають санкції за вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю.

Йдеться про штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, тоді ж у 2018 році Національна поліція України почала провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів після, того як агресивно налаштовані активісти погрозами вигнали із зали суду журналіста Максима Войтенко. Та почала встановлювати особи нападників. 

Нагадаємо також, що у грудні 2017 року Апеляційний суд Одеської області змінив запобіжний захід активісту Ігорю Бєю. Раніше Приморський суд помістив його під цілодобовий домашній арешт, але тепер йому доведеться сидіти вдома тільки з 22:00 до 7:00.

Поділитися