14 червня 2020 р. 21:09

Внаслідок вибуху гранати на Одещині постраждали п'ятеро людей

Внаслідок вибуху гранати на Одещині постраждали п'ятеро людей

У селі Дачне вибухнула граната. Внаслідок вибуху постраждали п'ятеро людей.

Про це повідомляє відділ комунікацій поліції Одещини.

Правоохоронці попередньо встановили, що троє жителів села Дачне віком від 23 до 29 років принесли додому до одного з них кілька знайдених у місцевому кар’єрі гранат РГД-5 і почали розбирати. Під час маніпуляцій з одним із пристроїв стався вибух.

Чоловіки та дві жінки, 1994 та 1949 року народження, які в той час були поряд з ними на подвір’ї, отримали осколкові поранення кінцівок. Їм надається медична допомога.

На місці події працюють слідчо-оперативна група Усатівського відділення поліції та вибухотехніки. Поліцейські вилучили ще дві гранати. Обставини події встановлюються, вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Таїрове місцевому мешканцю кинули на подвір'я гранату. Під час вибуху люди не постраждали.

Кілька вибухів гранат сталися у Рені. Так, у березні граната розірвалася на подвір'ї місцевого мешнканця. Вибухова хвиля пошкодила вікна та фасад будівлі. Перед цим у лютому гранату кинули у двір будинка директора ренійського елеватора. Тоді осколки пошкодили вікна та двері будинку, проте господаря та його родини на час події вдома не було.

У травні поточного року співробітники поліції обшукали помешкання мешканців міста Рені  та затримали чотирьох ренійців за підозрою в причетності до злочинного угруповання. Під час обшуків за місцем їхнього мешкання знайшли чотири гранати Ф-1 із запалами, дві рушниці, майже сім десятків набоїв різного калібру, ножі, пристрій травматичної дії, близько пів сотні мобільних телефонів та 23 сім-карти до них, ноутбуки, банківські картки, імовірно рослинні та синтетичні наркотики з пристроєм для їх вживання, а також інші речові докази протиправної діяльності.

Поділитися