13 листопада 2020 р. 13:28

В Одесі затримали поліцейського за підозрою в корупції

В Одесі затримали поліцейського за підозрою в корупції

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з секторів ВП ГУ Нацполіції в Одеській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Як повідомили у пресслужбі ДБР, за попередньою інформацією, 40-річний правоохоронець вимагав від громадянина кошти за невжиття заходів реагування на допущені порушення в господарській діяльності та не притягнення до відповідальності. Поліцейський встановив вартість - 2 тисячі гривень за 1 тонну спиртовмісної речовини. 

Так, 21 жовтня посадовець одержав 10 тисяч гривень за закриття матеріалів перевірки стосовно повідомлень, щодо можливого зберігання громадянина великої кількості спирту та фальсифікованої горілки, а також подальшого не реагування на можливі порушення в господарській діяльності.

12 листопада слідчі ДБР затримали заступника начальника в порядку ст. 208 КПК України - після одержання 40 000 гривень за нереагування працівниками поліції в Одеській області на перевезення спиртовмісної речовини, яка призначалася для виготовлення зимового автомобільного омивача скла.

Наразі планується повідомлення про підозру, вручення клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про тимчасове відсторонення від займаної посади.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, затримали інспектора прикордонної служби одного з відділень прикордонної служби «Старокозаче» Держприкордонслужби після одержання ним неправомірної вигоди.

Прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття справи по перешкоджанню журналістській діяльності Михайла Штекеля з боку мера Геннадія Труханова і його охоронців.

Нагадаємо також, що відповідно до результатів службового розслідування, за порушення службової дисципліни, правил етичної поведінки поліцейських та законності різні види стягнень отримали десятеро працівників територіального відділу поліції, троє з яких – керівники. 

Поділитися