02 липня 2020 р. 17:17

В Одесі поліцейські затримали підозрюваного у спробі викрадення бюста Христо Ботеву

В Одесі поліцейські затримали підозрюваного у спробі викрадення бюста Христо Ботеву

Зловмисник демонтував пам’ятку болгарському поету та публіцисту, встановлену на території Приморського району, завантажив її на возик та зібрався йти, коли був наполоханий чоловіком, що став випадковим свідком злочину.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області. 

Інформація про подію надійшла до Портофранківського відділення поліції. Правоохоронці затримали за підозрою у злочині 22-річного жителя Арциза. Молодик зізнався, що планував здати бронзову, як йому здалося, фігуру в пункт прийому металобрухту, щоб підзаробити.

«Дії затриманого слідчі кваліфікували з ч.2 ст.15 та ч.2 ст.185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України. До обрання запобіжного заходу чоловіка, який до того ж перебуває в розшуку арцизькими поліцейськими за крадіжку з проникненням, помістили до ізолятора тимчасового тримання. За спробу викрадення бюста фігуранту загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк», - прокоментував начальний територіального відділення поліції В’ячеслав Маковій.

Нагадаємо, Залізнічненска сільська рада Болградського району Одеської області пояснила небажання демонтувати пам'ятник Леніну в селі наміром реконструювати його і перетворити в монумент болгарину, ім'я якого не називається. 

Поділитися