17 квітня 2020 р. 10:13

Суд стягнув з «короля одеської контрабанди» 35 мільйонів

Суд стягнув з «короля одеської контрабанди» 35 мільйонів

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та стягнула в дохід держави з підозрюваного у організації корупційної схеми на митниці, що завдала понад 77,7 мільйонів гривень збитків, 35 мільйонів гривень, внесених в якості застави.

Про це повідомили у пресслужбі САП. 

Йдеться про справу Вадима Альперіна, якого в ЗМІ називають «королем одеської контрабанди». 

Таким чином, суд погодився з доводами прокурора щодо порушень процесуальних обов'язків, покладених на підозрюваного при застосуванні запобіжного заходу у вигляді застави, а саме використання паспорту громадянина іншої держави, за яким він міг перетинати державний кордон України. Крім того, підозрюваному збільшено розмір застави до 76 млн гривень.

За рішенням суду він має протягом п'яти днів внести різницю в розмірі застави, що складає 41 мільйон гривень.

Повний текст ухвали обіцяють оголосити сьогодні, 17 квітня. У САП зауважили, що рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.

Як повідомляють у «Центрі протидії корупції», порушення полягало в тому, що бізнесмен не здав паспорт громадянина Ізраїлю. Однак суд зауважив, що цей документ був анульований на момент накладення обмежень.

Нагадаємо, 2 квітня колегія апеляційної палати Вищого антикорупційного суду відклала розгляд скарги прокурора на відмову суддів збільшити суму застави для бізнесмена Вадима Альперіна.

Поділитися