11 червня 2020 р. 13:15

Справу відстороненої директорки департаменту інвестицій ОДА передали до суду

Справу відстороненої директорки департаменту інвестицій ОДА передали до суду

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно очільниці Департаменту інвестицій, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Одеської обласної державної адміністрації Євгенії Волинець, підозрюваної у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

За даними слідства, керівниця відомства з березня 2019 року по січень 2020 року вчинила розкрадання бюджетних коштів шляхом фіктивного працевлаштування своєї знайомої в очолюваному департаменті.

Чиновниця систематично підписувала недостовірні офіційні документи, що стали підставою для необґрунтованого нарахування заробітної плати фіктивній працівниці. Потім директорка знімаючи готівку з банкоматів, заволоділа понад 118 тисяч гривень бюджетних коштів.

На даний час підозрювана перебуває під домашнім арештом, та за клопотанням прокуратури її відсторонено від посади.

Нагадаємо, у травні за процесуальним керівництвом Роздільнянської місцевої прокуратури правоохоронці повідомили про підозру колишній службовій особі райдержадміністрації у заволодінні бюджетними коштами.

У березні прокуратура повідомила керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації про підозру у заволодінні бюджетними коштами. Наприкінці січня цього року оперативники спецслужби викрили факт розкрадання коштів держбюджету чиновниками одного з департаментів Одеської облдержадміністрації через комунальне підприємство. За попередніми даними, фігуранти привласнили майже 1,6 мільйона гривень під час проведення закупівлі товарів для потреб департаменту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Великомихайлівського відділення поліції.

У січні Служба безпеки України обшукала офіси в Одеській обласній адміністрації, розслідуючи факт можливого розкрадання коштів державного бюджету керівниками одного з департаментів через комунальне підприємство облради.

Це стало підставою для критики у ЗМІ голови Одеської ОДА Максима Куцого. Експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) підготували «Рейтинг ініціативності голів ОДА», однією зі складових якого став Індекс медіа-сприйняття ініціатив керівників. У цьому рейтингу Максим Куций посів третє місце. 

Поділитися