15 грудня 2020 р. 22:06

Справу прикордонника, що сприяв контрабандистам, скерували до суду

Справу прикордонника, що сприяв контрабандистам, скерували до суду

Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України скерувала до суду обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби «Старокозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактом прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

За даними слідства, прикордонник обвинувачується в тому, що він, за непритягнення до встановленої законом відповідальності та сприянні у незаконному переміщенні через державний кордон України 50 коробів підакцизної групи товарів – тютюнових виробів, запросив та одержав від цивільної особи неправомірну вигоду в сумі 1 тисячі доларів США.

28 жовтня 2020 року, після одержання всієї суми хабаря, незаконну діяльність військовослужбовця припинили правоохоронці.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань.

За скоєне правопорушення прикордоннику загрожує покарання у виді штрафу від 1 тисячі до 1,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, Одеський апеляційний суд відмовився змінювати рішення Болградського районного суду Одеської області, який виправдав у листопаді 2019 року, колишнього головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста та колишнього інспектора прикордонної служби обвинувачених у отриманні хабаря.

Поділитися