01 квітня 2020 р. 13:40

Справу посадовиці Біляївської РДА, яку підозрюють у привласненні виділених на допомогу дітям грошей, передали до суду

Справу посадовиці Біляївської РДА, яку підозрюють у привласненні виділених на допомогу дітям грошей, передали до суду

Прокурори обласної прокуратури закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно організатора та членів злочинної групи, які підозрюються у привласненні понад 7 мільйонів гривень бюджетних коштів, що призначалися у якості допомоги дітям у Біляївському районі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За версією слідства, організаторка злочину розробила схему заволодіння бюджетними коштами, до якої залучила керівника одного з відділів Управління соціального захисту населення райдержадміністрації та заступника керуючого територіальним відділенням банківської установи.

Жінка, використовуючи зв’язки з можливими ознаками корупційної складової у державних органах та медичній установі, займалась юридичним оформленням документів жінок, які нібито народили поза межами лікарень.

Також організаторка схеми готувала документи для відкриття банківських рахунків та особисто подавала до управління соціального захисту населення завідомо неправдиві документи для нарахування та отримання неіснуючими матерями на неіснуючих дітей різних видів соціальної допомоги.

Після нарахування коштів зловмисники знімали їх через районне відділення Ощадбанку. В рамках кримінального провадження правоохоронцями накладено арешт на майно на суму 1,5 млн гривень.

Нагадаємо, група зловмисників в Одеській області впродовж двох років привласнювали бюджетні кошти шляхом оформлення різних видів соціальних виплат і допомог на неіснуючих дітей, нібито народжених поза закладами охорони здоров’я. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора. 

Нагадаємо також, що прокуратура повідомила керівнику департаменту Одеської облдержадміністрації про підозру у заволодінні бюджетними коштами. 

Поділитися