23 грудня 2020 р. 21:13

Справу поліцейських, яких підозрюють в вимаганні хабаря в повій, скерували до суду

Справу поліцейських, яких підозрюють в вимаганні хабаря в повій, скерували до суду

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох співробітників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції України в Одеській області, які обвинувачуються  у вимаганні та отриманні хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Згідно з даними слідства, поліцейські, вступивши попередньо в злочинну змову, систематично вимагали хабарі від жінок, що надають платні інтимні послуги на території Одеси, за непритягнення їх до адміністративної відповідальності та прикриття подальшої протиправної діяльності.

Так, з початку травня цього року правоохоронці регулярно  отримували, шляхом переказу на банківський рахунок, неправомірні кошти, на загальну суму 3,7 тисяч доларів США, від мешканок міста, що надають інтимпослуги за місцем свого проживання.

Зловмисників затримали у липні поточного року одразу після одержання чергового переказу неправомірних коштів у розмірі 1 тис. 200 доларів США.

Наразі поліцейські звільнені з лав правоохоронних органів.

Нагадаємо, співробітники прокуратури, поліції та Служби безпеки України 10 листопада, викрили «на гарячому» начальника та державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі. 

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, в жовтні затримали інспектора прикордонної служби одного з відділень прикордонної служби «Старокозаче» Держприкордонслужби після одержання ним неправомірної вигоди.

Також правоохоронці на Одещині 23 жовтня, викрили «на гарячому» одразу після одержання 52,4 тисяч гривень хабаря лісничого та його помічника одного з державних лісгоспів. 

А ще в жовтні дільничний інспектор прикордонної служби в Одеській області вимагав та отримав 350 доларів США за сприяння незаконному переправленню особи та незаконному переміщенню тютюнових виробів з Молдови в Україну. 

Поділитися