18 березня 2020 р. 09:32

Справу поліцейських, яких підозрюють у побитті голови сільської ради на Одещині, передали до суду

Справу поліцейських, яких підозрюють у побитті голови сільської ради на Одещині, передали до суду

Прокурори прокуратури Одеської області направили до суду обвинувальний акт стосовно співробітників Управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України в Одеській області, які обвинувачуються у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства та зброї, вчинення службового підроблення, а також здійсненні незаконних дій з інформацією, яка обробляється електронними обчислювальними машинами.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури регіону. 

Правоохоронці з'ясували, що під час розслідування кримінального провадження, оперуповноважені намагались спровокувати одного з сільських голів Біляївського району на отримання хабаря від місцевого жителя. Гроші голові чоловік пропонував за надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на території населеного пункту.

У свою чергу, коли посадовець відмовився від грошей та спробував відвезти потенційного провокатора до місцевої прокуратури, його діям перешкодив один із оперативників. Поліцейський застосував зброю для зупинки автомобіля та в подальшому побив посадовця.

Розуміючи, що такі за такі дії правоохоронці можуть понести кримінальну відповідальність, інший оперуповноважений знищив інформацію, яка фіксувала їхні дії та склав свідомо неправдивий протокол.

Раніше прокурори прокуратури Одеської області скерували до суду позов про скасування реєстрації права власності на нерухоме майно АТ «Українська залізниця» площею 520 квадратних метрів у Малиновському районі міста.

Поділитися